به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ یعقوب ایرانمنش پژوهشگر بخش جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبر صدا و سیما گفت: طی بررسی های میدانی ژنوتیپ های مقاوم به خشکیدگی در استان شناسایی شد که این یک گام عملی و کاربردی در ایجاد باغ بذر بلوط ایرانی مقاوم به خشکیدگی است.
وی افزود: در پی دو تحقیق میدانی از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ۸۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط استان دچار خشکیدگی و آفت کرم جوانه خوار شدهاند.
یعقوب ایران منش محقق جنگل و مرتع مرکز استان گفت: در پی شناسایی نقاط، تولید بذر بلوط و احیای جنگل همراه با راهکارهای پیشگیری از گسترش این آفت ارائه شده است.
یعقوب ایرانمنش گفت: پروژه خاص سفارش سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری تحت عنوان "شناسايي ژنوتيپهاي مقاوم به خشکيدگي بلوط ايراني به منظور مديريت پديده زوال جنگل هاي زاگرس و احياء مناطق تخريب يافته استان چهارمحال و بختياري"، در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ارائه شد.
ایرانمنش گفت: معرفي سه نشانگر DNA كه قابليت تمايز ژنوتيپ هاي مقاوم از حساس را دارند، جديدترين يافته هاي تحقيقاتي در اين پروژه است.
وی افزود: اين يافته جديد که برای اولین بار در جنگل های بلوط زاگرس انجام شده است، امكان غربالگري نهال هاي مقاوم را فراهم ساخته و اولين گام كاربردي در زمينه ايجاد باغ بذر با استفاده از ژنوتيپ هاي مقاوم به خشكيدگي بلوط ايراني است.
دانشیار مرکز تحقیقات کشاورزی استان گفت: با شناسایی و تولید نهالهای مقاوم به خشکیدگی در قالب یک باغ بذر این امکان فراهم میگردد که بذر و نهال مناسب و مقاوم تامین شده و در برنامههای احیا جنگلهای تخریب یافته در منطقه زاگرس مورد استفاده قرار گیرد.
رمضانی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز گفت: دبیرخانه احیا و حفظ جنگلهای بلوط در کشور راه اندازی شده است که میتواند اجرای سند استانی و طرحهای این حوزه را سرعت ببخشد.
وی با اشاره به اهمیت جنگلهای بلوط استان، تامین معیشت بهره برداران، حفظ گونههای جنگلی. توسعه و احیای آنان را از مهمترین اهداف رفع این چالش عنوان کرد.
رمضانی جنگلهای زاگرس را نماد بیننسلی و به عنوان میراثی مهم در کشور شناخته میشود که حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت را در این اقلیم بر دارد.
وی ۴۰ درصد از نزولات جوی، ۷۰ درصد عشایر، وجود ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاهی که ۴۷۰ گونه آن در چهارمحال و بختیاری است، ۴۰ درصد آب شیرین کشور، تولید سالانه ۲.۵ تن اکسیژن، ۶۸.۵ تن ترسیب کربن در هر هکتارجنگل، نفوذ ۲۰۰ تا ۲هزار مترمکعب آب در هر هکتار جنگل را مزیتهای جنگلهای زاگرس عنوان کرد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید